DEPECHE MODE – EXCITER LP

0,00

Sanatçı: Depeche Mode
Album Adı: Exciter
Firma: Mute
Basım Yılı: 2007
Menşei: ABD
Kapak Kondisyonu: SS
Plak Kondisyonu: SS
Açıklamalar: 2xVinyl 180 gr

TRACKLIST

A1 Dream On
A2 Shine
A3 The Sweetest Condition
B1 When The Body Speaks
Cello [Solo], Arranged By [Strings] – Knox Chandler
Strings – Natalie Cenovia Cummins*, Joyce Hammann, Leo Grinhauz, Ralph H. Farris*, Todd C. Reynolds*
B2 The Dead Of Night
B3 Lovetheme
C1 Freelove
Percussion – Airto Moreira
C2 Comatose
C3 I Feel Loved
Percussion – Airto Moreira
D1 Breathe
D2 Easy Tiger
D3 I Am You
Drums – Christian Eigner
D4 Goodnight Lovers

Stokta yok



Açıklama

Açıklama

Depeche Mode, Basildon, Essex çıkışlı New Wave grubu. New Romantic`lerin en önemli gruplarındandır.

Kuruluş
1980 yılında Composition Of Sound ismiyle Martin L. Gore, Andy Fletcher ve Vince Clarke tarafından kurulmuştur. David ‘Dave’ Gahan’ın katılmasından sonra aynı zamanda bir Fransız Moda dergisi olan Depeche Mode ismini almışlardır. Kısa bir süre sonra Vince Clarke (Yazoo ve Erasure) gruptan ayrılarak 1982 yılında Alan Wilder gruba dahil oldu. Alan Wilder (Recoil), 1 Haziran 1995 tarihinde gruptan ayrıldı.

80’ler ve 90’lar
80’li yıllarda Synthpop olarak nitelenen türleri gittikçe Rock tarzına doğru kaymıştır. David Gahan gelmiş geçmiş en iyi erkek vokaller arasında sayılmaktadır. Birçok müzisyen tarafından şarkıları coverlanan grup efsanevi gruplar arasında yer almaktadır.

2000’ler
Türkiye’de, Abdi İpekçi Arena(30 Ekim 2001) ve Kuruçeşme Arena (30 Temmuz 2006)’da Avrupa Turu kapsamındaki İstanbul konserleri gerçekleştirilmiştir. 6 Ekim 2008’de, Berlin Olimpiyat Stadyumunda gerçekleşen basın toplantısı açıklaması sonrası, Depeche Mode’un 12. albümü ‘Sounds of the Universe’ 2009 yılının Nisan ayında yayımlandı. Bu albümünden çıkan ilk single ‘Wrong’ olmuştur. Depeche Mode’un ‘Tour of the Universe’ adlı turne kapsamındaki İstanbul konseri 14 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşmesi planlanırken, Dave Gahan’ın 12 Mayıs 2009 tarihindeki Atina konseri öncesi hastalanması sonucu iptal edildi. Albümün ikinci single’ı ‘Peace’, 2009 yılının Haziran ayında yayımlanmıştır. Albümün son single’ı ise ‘Fragile Tension/Hole To Feed’ olmuştur.

2010’lar
Depeche Mode, 2011 yılının Haziran ayında ikinci Remixes (81-11) albümünü yayımladı. 30 Mayıs 2011’de albümün ilk single’ı ‘Personal Jesus 2011’ piyasaya çıkmıştır. 23 Ekim 2012 tarihinde grubun Paris’te düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı Avrupa turu kapsamındaki konser programı açıklandı.

Depeche Mode’un 13. stüdyo albümü ‘Delta Machine’ 26 Mart 2013 tarihinde yayımlandı. Albümde 13 şarkı bulunurken, albümün ilk single’ı olan ‘Heaven’ adlı şarkının videosu 1 Şubat 2013’te ekranlarda gösterime girdi. Albümün ikinci single’ı ise, “Soothe My Soul’ adlı parçadır. 17 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşmesi gereken İstanbul konseri, konser ekipmanlarını taşıyan tırların Bulgaristan gümrüğündeki grev sebebiyle İstanbul’a vaktinde ulaşamadığı için önce ertelendi, daha sonraki günlerde ise iptal edildiği açıklandı.

Delta Machine albümününden çıkan 3. single ‘Should Be Higher’, 11 Ekim 2013’te yayımlandı. Şarkının videosu Anton Corbijn tarafından çekilmiş olup, grubun Delta Machine Tur kapsamındaki Berlin, Leipzig ve Münih konserlerindeki görüntülerinden derlenmiştir. Delta Machine Tur’un 22 Ağustos 2013’te Clarkston’da başlayan Kuzey Amerika turnesi, 11 Ekim 2013 tarihinde Austin City Limits Müzik festivalinde verdikleri son konserle sona ermiştir.

Depeche Mode, 3 Kasım 2013’te Formula 1’in Abu Dabi yarışı sonrası gerçekleşecek özel bir konser ile son albüm turnesine devam edecektir. 7 Kasım 2013 tarihinde Belfast’a vereceği konserle de turnenin Avrupa kış ayları konserleri başlamış olacaktır. Delta Machine Tur konserleri, 7 Mart 2014’te Moskova’da gerçekleşecek son konserle sona erecektir.

‘Music For The Masses’, ‘Songs Of Faith And Devotion’ ve ‘Violator’ başarılı albümlerindendir. Günümüzdeki kadrosu, Dave Gahan, Martin L. Gore ve Andy Fletcher’dan oluşmaktadır.

Diskografi
Stüdyo Albümleri
Speak & Spell (1981) – UK #10; US #192
A Broken Frame (1982) – UK #8; US #177
Construction Time Again (1983) – UK #6
Some Great Reward (1984) – UK #5; US #51
Black Celebration (1986) – UK #4; US #90
Music for the Masses (1987) – UK #10; US #35
Violator (1990) – UK #2; US #7
Songs of Faith and Devotion (1993) – UK #1; US #1
Ultra (1997) – UK #1; US #5
Exciter (2001) – UK #9; US #8
Playing the Angel (2005) – UK #6; US #7
Sounds of the Universe (2009)
Delta Machine (2013)

Canlı Kayıtlar
101 (1989) – UK #7; US #45
Songs of Faith and Devotion Live (1993) – UK #46; US #193
Toplama Albümler
People Are People (1984: North America only) – US #71
The Singles 81>85 (1985, re-issued 1998) – UK #6 (re-issue: #57); US #114 (in 1998)
Catching Up With Depeche Mode (1985: North America only) – US #113
Depeche Mode Singles 7-12 (1991)
Singles Box, Vol. 1 (1991)
Singles Box, Vol. 2 (1991)
Singles Box, Vol. 3 (1991)
Songs of Faith and Devotion [Studio & Live] (1994)
Remix Collection, Vol. 1 (1998)
Remix Collection, Vol. 2 (1998)
The Singles 86>98 (1998) – UK #5; US #38
Singles Box, Vol. 4 (2004)
Singles Box, Vol. 5 (2004)
Singles Box, Vol. 6 (2004)
Remixes 81-04 (2004) – UK #24
The Best Of – Volume 1 (2006)
Remixes 81-11 (2011) –